Manufacturieri de Gust, Amintiri si Atitudine

Manufacturieri de Gust, Amintiri si Atitudine

În 2011, am început o călătorie a Gustului, cu o misiune foarte clară: să redăm savoarea cofetăriei românești. 

Sub bagheta și viziunea Anei Consulea, Chef cofetar multipremiat cu studii în Franța, am crescut pas cu pas, din dragoste pentru gust, natură, ingrediente și oameni.

Suntem Manufacturieri de Gust, Amintiri și Atitudine. Zelateria înseamnă bucuria construită în jurul Gustului care surprinde și răsfață, prin deserturi artizanale.

Ana Consulea, Chef cofetar si fondator Zelateria

„Am crescut printre fustele unei bunici foarte pricepute în ale bucătăriei, cu o mamă cofetar și un tată care a revoluționat gastronomia urbană românească. Cam ce putea să iasă de aici? Veți afla în cele ce urmează.

În 2011, din dorința de a schimba modul în care românii percep, mănâncă și produc deserturi, am hotărât să pornesc pe un drum lung și sinuos al renașterii cofetăriei românești, drum presărat din belșug cu ciocolată, frișcă, vanilie, fructe, răbdare, muncă și pasiune.

Deși în perioada interbelică Bucureștiul număra cele mai multe cafenele și cofetării din Europa, cu nume renumite și apreciate pe întregul continent, la începutul mileniului trei, vitrinele cofetăriilor din capitală arătau ca cele ale Franței anilor ’60. Mai grav, prin 2010, cofetăria românească clasică zăcea uitată într-un colț întunecat, nemaifiind „la modă” să mănânci Savarine, Amandine sau Carpați. Mi s-a părut nefiresc. Revitalizarea cofetăriei românești a devenit, de atunci, misiunea mea.

După terminarea unei extraordinare școli de profil din Franța și doi ani de ucenicie în restaurantele părinților, am vrut să aduc în contemporaneitate vechi rețete românești, folosind tehnici moderne și ingrediente foarte atent alese. Astfel, în 2014, am deschis propriul laborator de cofetărie, iar în 2016 am inaugurat Zexe Braserie, o braserie în inima căreia se află deserturile noastre, astăzi Zelateria. În 2020, a luat naștere și Zelato, divizia jucăușă de înghețată a cofetăriei noastre.

Ne-am propus să schimbăm standardele în acest domeniu pe care îl iubim. Și am reușit! După 12 ani în care gustul bun și bunul-gust au fost preocuparea noastră zilnică, eu și echipa mea știm că lucrurile sunt, în sfârșit, pe făgașul cel bun.

Vă invităm să descoperiți noua cofetărie românească, revigorată, echilibrată, elegantă și plină de emoție”.

Povestea noastra

Într-o continuă căutare a ce este mai bun, cu grijă pentru oaspeți, echipă, parteneri, toate întărite de respect pentru meserie și dragoste pentru produs, ne-am rafinat stilul și tehnicile de lucru pentru a atinge Excelența.

Creăm produse extraordinare, deserturi care să vă însoțească în toate momentele fericite din viețile voastre – de la propria pauză de răsfăț, până la cele mai importante evenimente.

2014

Povestea noastră începe în 2014, când Ana Consulea deschide primul laborator de cofetărie, după ce studiază în Franța cu practica la “Maison Vergne”, în Montbeliard, sub îndrumarea maestrului cofetar Eric Vergne, membru al Relais Dessert.

2016

În 2016, apare pe Aviatorilor 65 – Zexe Braserie – o adresă menită să aducă în lumina reflectoarelor deserturile produse în laboratorul artizanal, o oază de liniște și răsfăț.

2016

În 2016, apare pe Aviatorilor 65 – Zexe Braserie – o adresă menită să aducă în lumina reflectoarelor deserturile produse în laboratorul artizanal, o oază de liniște și răsfăț.

2020

În 2020, ia naștere Zelato, chioșcul jucăuș de înghețată din parcul Regele Mihai I (Herăstrău), destinația perfectă pentru iubitorii de înghețată de cea mai înaltă calitate.

2024

În 2024, Zexe Braserie devine Zelateria, din dorința echipei de a putea  evidenția toate experiențele memorabile pe care le creează și totodată, viziunea acesteia de a aduce spectaculosul și excelența în viețile clienților săi.

2024

În 2024, Zexe Braserie devine Zelateria, din dorința echipei de a putea  evidenția toate experiențele memorabile pe care le creează și totodată, viziunea acesteia de a aduce spectaculosul și excelența în viețile clienților săi.

Aducem spectaculosul și excelența în viața voastră, vă răsfățăm, vă bucurăm și avem mereu pregătit pentru voi doar ce este mai bun. Facem lucrurile așa cum simțim, suntem sinceri, autentici și consecvenți.

Veți găsi la noi produse unice, create cu cea mai mare grijă de către cofetari adevărați, pasionați și dedicați meseriei lor.

Deserturi istorice revizitate, aduse în contemporan – deja celebrele Take Ionescu, Carmen Sylva, Regina Maria și George Enescu.

Prăjituri din Epoca de Aur, răsfăț cu caracter nostalgic – Amandină, Savarină, Carpați, Diplomat, Profiterol.

Gustul copilăriei, cu deserturi bine întipărite în memoria noastră gustativă, dar considerabil îmbunătățite – prăjitura cu vișine, ciocolată de casă, piersicuțe, pricomigdale, biscuiți cu stafide, chec de mamaie & co.

Prăjituri cosmopolite, inspirate din cofetăriile internaționale, dar mereu adaptate gustului local – Foret-Noire, Medovik, Tiramisu, Cheesecake și multe altele.

Înghețată bineînțeles artizanală, cu arome unice în București: magiun și pâine prăjită, orez cu lapte, eugenie, colivă, cătină.

Parerea voastra

Toate deserturile noastre au o poveste, pe care voi o spuneți cel mai bine. Mulțumim pentru că ne alegeți iar și iar! 

Feedback

Suntem buni ascultători și apreciem remarcile voastre, fiind foarte important să știm dacă ne facem bine treaba. Vă invităm să ne împărtășiți cum a fost experiența voastră la Zelateria, completând unul din formularele de mai jos sau scriindu-ne pe office@zelateria.ro.